Nej til tvangsfordeling på gymnasiet og i folkeskolen

Frit gymnasievalg

Valget af gymnasium er et af de første valg, som kommer til at forme fremtiden for hvert eneste unge. Jeg mener, at det er vigtigt, at de unge har muligheden for at vælge, hvilket gymnasium som de gerne vil gå på. Derfor mener jeg også, at Socialdemokratiets aftale om tvangsfordeling af gymnasieelever efter deres forældres indkomst er forkert. Hvis jeg bliver valgt til folketinget vil jeg derfor tilbagerulle aftalen hurtigst muligt, så de unge igen har mulighed for at vælge frit.  

Ingen tvangsfordeling i folkeskolen

Den Socialdemokratiske regering har de sidste år arbejdet på, at der også skulle komme regler for tvangsfordeling af folkeskoleelever. Senest har de tvunget landets kommuner til at kigge på “mere fleksible regler” for fordeling af elever i folkeskolen. 

Det bekymre mig. 

Derfor vil jeg kæmpe imod med alt, hvad jeg har, for at undgå, at der også indføres tvangsfordeling af eleverne i folkeskolen. 

Familierne skal frit kunne vælge, hvilken skole deres børn skal gå i.